آشپزی و سلامت

1400/06/09
خورشت آلو اسفناج؛ خوشمزه و مجلسی

خورش آلو اسفناج از آن خورش‌های سنتی و معروف ایرانی است که طرفداران بسیاری دارد. این خورش خوش‌طعم و بسیار لذیذ چه در میهمانی‌های رسمی و چه مجالس جزو بهترین گزینه‌های طبخ است.

مواد لازم

گوشت گوسفند: ۵۰۰ گرم

آلو برغان: ۱۵۰ گرم

اسفناج: ۱ کیلو گرم

پیاز داغ: ۲ قاشق سوپخوری

آبلیمو یا آب نارنج: به میزان لازم

نمک و فلفل: به میزان لازم


طرز تهیه

گوشت را به اندازه‌های دلخواه خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید. بعد گوشت را به همراه ۲ لیوان آب، پیاز سرخ شده و آلو روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزند.

در این فاصله اسفناج پاک شده را کمی خرد کنید و در روغن تفت دهید.

وقتی گوشت کاملا پخته شد، اسفناج را به آن اضافه کنید و کمی نمک و فلفل هم داخل خورشت بریزید تا مزه دار شود.

بعد از اینکه خورشت جا افتاد، از روی حرارت بردارید.

خورشت آلو اسفناج؛ خوشمزه و مجلسی


نکات مهم

برای اینکه خورشت شما خوشمزه‌تر و لذیذتر شود از گوشت گوسفندی که قلم هم داشته باشد استفاده کنید.

آب اسفناج دارای مواد معدنی بسیاری است که بهتر است در هنگام پختن آن را دور نریزید.

برای اینکه مواد مغذی اسفناج‌ها از بین نرود به هیچ وجه پس از خرد کردن آن‌ها را نشویید.

برای اینکه آهن داخل اسفناج خوب جذب شود آب لیمو ترش را تا حد امکان حذف نکنید.

خورشت اسفناج نباید زیاد آب داشته باشد؛ و باید اول پخت به اندازه کافی به آن آب اضافه کنید.

بهتر است اسفناج‌ها را خوب سرخ کنید تا طعم مطلوبی داشته باشد و خورشت سبز رنگ نماند.

خورش آلو اسفناج را می‌توان با انواع گوشت تهیه کرد.

خورشت آلو اسفناج؛ خوشمزه و مجلسی

خورشت اسفناج را برطبق ذائقه تان می‌توانید هم شیرین و هم ترش تهیه کنید.

برای چاشنی ترش می‌توانید از رب انار در آلو اسفناج استفاده کنید.

استفاده از زعفران به خوشمزه‌تر شدن خورشت کمک زیادی می‌کند.

استفاده از آلو جنگلی باعث ترش شدن خورش آلو اسفناج می‌شود.

مخلوط ۴ تا ۵ قاشق آبلیمو با کمی شکر، خورشت را بسیار خوشمزه‌تر می‌کند.

برای چاشنی این غذا می‌توانید از چند عدد لیمو عمانی استفاده کنید.

این خورش شباهت ظاهری زیادی به خورش قورمه سبزی و خورش کرفس دارد و برای مهمانی‌ها مناسب می‌باشد.

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۲ نفر مناسب میباشد.