مواد لازم براي 4- 6 نفر :
سيب زميني -------------------------------- 5-6 عدد
تخم مرغ ------------------------------------- 3-4 عدد
مرغ پخته و خرد شده ----------------------- يك ليوان
نخود فرنگي پخته شده يا كنسرو ----------- يك ليوان
خيارشور خرد شده ------------------------- 100 گرم
هويچ ---------------------------------------- يك عدد
سس سفيد * ------------------------------ به مقدار لازم
ماست -------------------------------------- يك تا دو قاشق غذا خوري
آبليمو --------------------------------------- به مقدار لازم
نمك ، فلفل ، ادويه -------------------------- به مقدار لازم
طرز تهيه :
سيب زميني و تخم مرغ را جداگانه آب پز كنيد. تا سيب زميني ها كاملا بپزند و تخم مرغ ها كاملا سفت شوند .
مرغ و نخود فرنگي را هم جداگانه بپزيد .
در يك كاسه مناسب سيب زميني هاي پخته و پوست گرفته شده را ريز رنده كنيد همراه تخم مرغ ها خوب ورز دهيد . بعد قطعات برش خرده يا ريش ريش شده مرغ را اضافه كنيد و ورز دهيد همراه نمك و فلفل به مقدار دلخواه . خيار شور و نخود فرنگي را در مراحل آخر اضافه كنيد تا در اثر ورز دادن له نشوند . ولي طوري هم بزنيد تا مواد كاملا با هم مخلوط و يكدست شوند .
* براي درست كردن سس بهتر است اين روش را امتحان كنيد :
سه الي چهار قاشق سس مايونز را با يك تا دو قاشق ماست معمولي مخلوط كنيد ، يك عدد هويچ را در مخلوط رنده كنيد و همراه آب ليمو و نمك و يك قاشق چايخوري شكر و كمي فلفل هم بزنيد تا سس كمي رقيق شود . بعد بگذاريد يك ساعت در يخچال بماند تا يكدست شود بعد به مواد اضافه كنيد .
و يا از سس مايونز معمولي و آماده استفاده كنيد !
نكته :
بهتر است سس الويه را مرحله به مرحله به سالاد اضافه كنيد تا خوب به خورد مواد برود . و بعد در ظرف مناسب و به شكل دلخواه ، سالاد الويه را سرو كنيد .
ميتوانيد در صورت در دسترس نبودن نخود فرنگي تازه يا فريز شده ، از كنسرو نخود فرنگي آماده هم استفاده كنيد كه در اين صورت نيازي به پختن مجدد آن نيست .
به جاي مرغ پخته ميتوانيد از انواع ژامبون مرغ يا گوشت برش خرده استفاده كنيد .
معمولا مزه اين سالاد به سس آن بستگي دارد . پس هنگام انتخاب سس دقت كافي را داشته باشيد .
نسبت مواد اصلي ( سيب زميني و تخم مرغ ) به ذائقه شما بستگي دارد ولي معمولا نسبت ذكر شده در بالا مناسب است . مقدار خيار شور هم ميتواند بيشتر يا كمتر از اين مقدار باشد . و همين طور ساير مواد ذكر شده در مواد لازم .
بهتر است بعد از اتمام مراحل تهيه سالاد و قبل از سرو ، حدود يك الي دو ساعت ، سالاد را در يخچال بگذاريد تا هم سس به خورد تمام مواد برود و هم مواد كاملا يك دست شوند . ( اصطلاحا مواد استراحت كنند )
لازم به توضيح است كه اين غذا به دليل مقدار زياد نشاسته و كلسترول ، در دسته بندي غذاهاي مفيد به شمار نميرود . ولي به عنوان مكمل غذا در بعضي جشن هاي خانوادگي و يا براي تنوع در برنامه غذايي ، و يا به عنوان غذايي راحت براي پيك نيك يا مسافرت هاي كوتاه مدت ميتواند مفيد باشد .