آشپزی و سلامت

1397/04/14
مردم دنیا با سیب زمینی چه غذاهایی درست می کنند؟

گاهی فقط برای خوردن یک بشقاب سیب زمینی سرخ کرده هم که شده به رستوران می رویم و همین سیب زمینی ساده در رستوران انگار خوشمزه تر می شود! سیب زمینی خوراکی سالم و خوشمزه ایه که روش های زیادی برای پختش وجود دارد؛ می توانید آن را به صورت پوره در بیاورید، آب پز کنید و یا به صورت خلال در خورش بریزید. با اینکه سیب زمینی اولین بار در کشورهای پرو و بولیوی به عمل آمد اما خیلی زود در همه دنیا پخش شد. این ماده غذایی خوشمزه در خیلی از غذاها استفاده می شود و در خیلی از غذاها هم ماده اصلی است.

پوتین (Poutine)، کانادا


این غذای سنتی اولین بار در استان کبک اختراع شد اما امروز دیگر به غذای خیابانی محبوب همه ی کانادا تبدیل شده است. این غذا در واقع همان سیب زمینی سرخ کرده به همراه سس گریوی و پنیر است،  البته پوتین تنوع زیادی دارد و بعضی از آشپزهای خوش ذوق چیزهای دیگری مثل گوشت را هم به آن اضافه می کنند تا خوشمزه تر شود.

نوکی (Gnocchi)، شمال ایتالیا

وقتی سیب زمینی تبدیل به پاستا می شود! هیچ کس به جز ایتالیایی ها راه این کار را بلد نیست! نوکی در واقع ترکیبی از سیب زمینی، آرد و چند خوراکی دیگر مثل پنیر و تخم مرغ است. این غذا بعد از اینکه خوب پخت با سسی غلیظ پوشیده و خوشمزه و خوشرنگ می شود. با اینکه اولین بار در شمال ایتالیا اختراع شد اما در شهرهای دیگر هم درست می شود البته به شیوه ای  متفاوت!

گامجا-جئون (Gamja-jeon)، کره جنوبی

گامجا-جئون یک جور پنکیک سیب زمینی است که برای درست کردن آن سیب زمینی را رنده و به صورت نازک در ماهی تابه پهن می کنند تا سرخ و ترد شود. در خیلی از رستوران های کره جنوبی از این پنکیک به عنوان پیش غذا استفاده می کنند و گاهی بر روی آن سبزیجاتی مثل پیازچه خرد شده، هویج، قارچ و حتی سیر گذاشته می شود. با اینکه این غذا به تنهایی هم خوشمزه است اما بعضی ها بر روی آن سس مخصوصی می ریزند؛ سسی که از ترکیب سس سویا و سرکه درست می شود.