آشپزی و سلامت

1399/04/21
فواید سوسیس وکالباس


فواید سوسیس وکالباس

تاریخچه مختصر:
در ابتدا لازم است نگاهی کوتاه به تاریخچه فرآورده های گوشتی (سوسیس وکالباس) داشته باشیم.
کالباس و سوسیس را می توان از قدیمی ترین فرآورده های گوشتی برشمرد که مدت ها قبل مورد توجه مردم بوده. حدود پانصد سال قبلا از میلاد در کتب یونانی راجع به این محصول قدیمی مواردی نوشته شده است. هومر نیز در کتب خود اشاراتی به سوسیس داشته است. زمانی بود که مردم جهت نگهداری گوشت و انواع آن ،آن ها را نمک سود کرده و سپس در زمانهای بعد به مصرف می رساندند، که نامش در آن زمان ،مذبور (salsusبوده است. به نظر می رسد که کلمه (sausage)از این کلمه گرفته شده است. حتی کلمه سالامی را که امروزه به عنوان نوعی کالباس شناخته شده ، می توان به شهر سالامی که در ساحل شهر یونان قرار دارد منسوب داشت. ضمنا در تاریخ آمده که رومیان و یونانیان ، گوشت نمک سود شده و قورمه ای شکل را با نان ، بسیار شبیه به ساندویچ های امروزی تهیه و مصرف می نموده اند و نکته جالب اینکه این غذا اغلب در جشن ها و اعیاد و بطور کلی مراسم مذهبی مورد مصرف قرار می گرفته اند.

 نکاتی کوتاه در رابطه با فواید سوسیس و کالباس که امروزه در دسترس عموم قراردارند:

سوسیس و کالباس را می توان به عنوان منابعی غنی از پروتئین و مواد معدنی برشمرد. چرا که گوشت قرمز و سفید به عنوان ماده اصلی تشکیل دهنده در این محصولات میباشد که سرشار از انواع آمینو اسیدهای ضروری برای بدن است. همانطور که می دانیم آن دسته از آمینو اسیدهای ضروری برای بدن باید از طریق این مواد به انسان برسند. چرا که بدن انسان به خودی خود قادر به سنتز آنها نمی باشد.
کربو هیدراتهای مختلف نیز در انواع آنها یافت می شوند مانند نشاسته ، آرد و همچنین شیر خشک . همین طور انواع پروتئین های استخراج شده از شیر و آب پنیر مانند کازئین .پروتئین های گیاهی همچون گلوتن که پروتئین حاصل از گندم بوده و پروتئین استخراج شده از دانه های سویا.

در مورد ادویه جات نیز که با تنوع کامل در این محصولات مصرف می گردند هم همگی می دانیم که بسیاری از آنها دارای خواص دارویی بوده که این امر بارها توسط دانشمندان علوم تغذیه به اثبات رسیده است با مصرف این محصولات انواع ادویه جات نیز به میزان مناسبی به مصرف می رسند.
در نهایت نوع پخت این محصولات می باشد که سالم ترین و بهداشتی ترین نوع پخت می باشد، یعنی بخارپز و رعایت کامل شرایط پاستوریزاسیون که محصول را عاری از انواع پاتوژن ها یا باکتری های بیماری زا می کند و پس از آن با بسته بندی های کاملا بهداشتی ، مورد مصرف قرار می گیرند.

در پایان ذکر این نکته ضروری است که مصرف سرانه این محصولات در کشورهای اروپایی بین10 تا 20 برابر مصرف آنها در ایران می باشد. پس با خاطری آسوده و خرید از برند های طراز اول کشور و تهیه آنها از معتبرترین مرکز پخش در تهران ( کالاگستر مهرداد ) از اینگونه محصولات لذت ببریم.