آشپزی و سلامت
1399/07/05
بهترین روش های نگهداری مواد غذایی
مردم برای نگهداری مواد غذایی روشهای کمابیش متفاوتی دارند اما پیروی از یک الگوی راهنمای مشخص برای نگهداری مواد غذایی در منزل میتواند تا حدود زیادی در حفظ سلامت این محصولات و در نتیجه سلامت افراد خانواده موثر باشد.
ما برای نگهداری مواد غذایی به بهترین شکل برای شما پیشنهاداتی داریم:
1- ظروف نگهداری غلات در ظروف دربسته بوده و نباید به گونهای در مسیر عبور و مرور باشد که احتمال انتقال آلودگی وجود داشته باشد. همچنین این ظروف باید بر روی پالت قرار داشته و در جای خشک و خنک نگهداری شوند.
2- از پیچاندن انواع نان در داخل روزنامه یا قرار دادن در داخل کیسه نایلون سیاه (بازیافتی) خودداری شود.
3- توصیه میشود نان مصرفی را روزانه تهیه کنید. اگر امکان چنین کاری نیست باید نان به شکل اصولی قبل از قرار دادن در داخل نایلون تمیز و خنک شود زیرا در غیر این صورت نان داغ در داخل نایلون اصطلاحاً عرق کرده و با توجه به رطوبت حاصل از تعریق ممکن است کپک بزند. بعد از خنک کردن نان میتوان آن را در داخل نایلون تمیز قرار داد و در فریزر به مدت بیشتری نگهداری کرد.
4- ضایعات نان باید در ظرف مجزا نگهداری و در سریعترین زمان ممکن از آشپزخانه خارج شود.
5- برنج، رشته آشی، رشته پلویی و... باید در انبار خشک و خنک نگهداری شود.
6- توصیه میشود آرد را در محیط بسیار خنک یا در داخل بستهبندی مناسب به شکلی که رطوبت را جذب نکند در یخچال نگهداری کنید.
7- قرار دادن نان در یخچال، بیات شدن آن را تسریع میکند. بنابراین بهتر است داخل یخچال نگهداری نشود.
8- برای نگهداری برنج، آن را با نمک نیمکوب مخلوط کنید و به دور از آفتاب برنج را با دقت پاک کنید. برنج بسیار جاذب بو است، پس باید در مکانی سرد و خشک و دور از پیاز و سیر نگهداری شود.
9- بهتراست برنج را در ظروف پلاستیکی دهان گشاد نگهداری کنیم. گونیهای برنج را نیز باید در مکانی بالاتر از سطح زمین (روی پالت) و دور از دسترس جوندگان نگهداری کنید. استفاده از 30 گرم یخ خشک در یک گالن برنج سبب افزایش ماندگاری آن خواهد شد.
10- برای نگهداری میوهها و سبزیها در یخچال اول آنها را بشویید و بعد خشک کرده، نگه دارید.
11- دائما میوهها را بازبینی کنید و اگر خراب یا له شدهای در میان آنها وجود داشت جدا کنید.
12- میوهها و سبزیها پس از شستشو باید در یخچال نگهداری شوند.
13- در صورت کپکزدگی باید سریعاً میوه و سبزی کپک زده از یخچال خارج شود، زیرا باعث انتشار آلودگی در یخچال میشود. در صورت مشاهده چنین مواردی باید ظروف نگهداری این مواد را نیز از یخچال خارج کرده و به دقت شستوشو و ضدعفونی کرد.
14- سبزی و میوه را نباید با نایلون در داخل یخچال قرار داد زیرا تعریق، امکان فساد را بیشتر میکند.