الهام باباعلی کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی بیان کرد: گوشت و فرآوردههای گوشتی ممکن است به آسانی در اثر میکروارگانیسمهای مختلف آلوده شود و اگر شرایط حمل و نقل و نگهداری آن مناسب نباشد، باکتریهای مولد فساد و بیماریزا رشد میکند و در نهایت منجر به بیماری در انسان میشود.
او با بیان اینکه از روی برخی از علائم ظاهری میتوان به فساد سوسیس و کالباس پی برد، تصریح کرد: ایجاد رنگ سبز، خاکستری در سطوح مجاور با هوا و لزج شدن سطح سوسیس و کالباس نشان دهنده رشد و فعالیت میکروارگانیسمها است که در اکثر موارد به دلیل شرایط نامناسب نگهداری ایجاد میشود.
کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز ادامه داد: همچنین تغییر رنگ پوشش این محصولات نیز میتواند نشان دهنده رشد قارچها و کهنگی این فرآوردهها باشد.
او با بیان اینکه فرآوردههای نیمه آماده گوشتی که در شرایط یخچال نگهداری میشود عمر ماندگاری محدودی دارد، گفت: بنابراین به تاریخ مصرف و انقضای این محصولات بر روی برچسب باید توجه، و هچنین از خریدن محصولاتی که در خارج از یخچال نگهداری میشود باید پرهیز کرد.