پیتزا یکی از محبوبترین فستفودهای جهان است که انواع مختلفی در فرمهای متوع دارد. پیتزای مخلوط خانگی یک پیتزای بسیار خوشمزه و همهچیز تمام است که پذیرای هر ذائقهای است. یک پیتزای مخلوط خانگی با طعمی بینظیر را میهمان سفره خود کنید، علاوه بر اینکه از کیفیت مواد بکار رفته مطمعن هستید به لحاظ اقتصادی نیز صرفهجویی زیادی در هزینههای خانوادگی خود کنید.
در دستور پخت امروز یکی از بهترین روشهای پخت پیتزای مخلوط خانگی، مشابه آنچه در فستفوذها تهیه میشود برای شما آماده کردهایم، شما می توانید آنرا در سایزهای مختلف با تغییر برخی موارد آن مطابق با سلیقه خود تهیه و نوشجان کنید.
مواد مورد نیاز طرز تهیه پیتزا مخلوط
یکی از مهمترین اصولی که در طرز تهیه پیتزا مخلوط باید رعایت کنید نان یا همان پایه پیتزا است. قطعاً حفظ لطافت و ترد بودن آن در طعم و حتی ظاهر پیتزای شما بسیار حائز اهمیت است. پیتزاهای ایتالیایی به دلیل نازک بودن نان یا همان خمیرشان محبوبیت بسیار زیادی دارند.
آرد سه صفر قنادی | یک و نیم پیمانه |
روغن مایع | نصف پیمانه |
خمیرمایه | ۱ قاشق غذاخوری |
آب | نصف پیمانه |
نمک و آویشن | به مقدار لازم |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | ۱ قاشق غذاخوری |
سسهای آماده با طعمهای دودی، فلفلی، کچاپ و … | به میزان دلخواه |
قارچ خردشده | ۲۰۰ گرم |
نخود فرنگی | ۵۰ گرم |
سوسیس پنیری یا گوشت بیکین دودی | ۱۵۰ گرم |
پنیر پیتزا رندهشده | ۲۰۰ گرم |
کنجد، سیاهدانه، رزماری | به میزان دلخواه |
مرحله اول | آماده کردن خمیر پیتزا مخلوط (به روش خانگی)
۱- خمیر مایه و آب ولرم را درون ظرف مناسبی میریزیم و چند دقیقهای منتظر میمانیم تا خمیر مایه در آب عمل کند و حل شود. سپس روغن را اضافه میکنیم. حالا آرد را قاشق قاشق درون مخلوط خمیرمان ریخته و کمکم هم میزنیم تا خمیر نرم و لطیفی به دست بیاید. برای حفظ لطافت خمیر پیتزا بهتر است که آرد سفید را یک تا دو بار الک کنیم.
نکته: بهتر است برای تهیه خمیر پیتزا از پیمانههای شیرینیپزی استفاده کنید. در صورتی که در دسترس ندارید میتوانید از یک لیوان یا استکان کمک بگیرید. حتماً برای تمام اندازه گیریها از یک سایز پیمانه استفاده کنید
۲- خمیر باید به راحتی در دست قابل شکل دادن باشد و اصلاً به ظرف یا دستتان نچسبد. در صورتی که احساس کردید خمیر شل است و به دست میچسبد از مقداری آرد کمک بگیرید. خمیر آمادهشده را پانزده بار از فاصله تقریباً ده سانتیمتری درون ظرف بکوبید این عمل باعث میشود تا هوای خالی بین خمیر از بین رود و خمیر محکم و منسجمتری نصیبتان گردد.
سپس سر ظرف را بپوشانید و دور آن حولهای بپیچید. در دمای گرمتر از دمای محیط (مثل کابینت یا درون کمد گاز) بین چهل و پنج تا شصت دقیقه زمان دهید تا خمیر مایه به خوبی عمل کند و حجم خمیر بیشتر شود.
بیشتر بخوانید: انواع پنیر ورقه
۳- خمیر لطیف و خوشطعم ما آماده طبخ است. آن را به ظرف سرو منتقل و با کمک وردنه یا دست سطح آن را صاف کنید.
نکته: نان پیتزاهای اصیل ایتالیایی بسیار نازک است. هر چه در این مرحله سعی کنید خمیر نازکتری برای پخت آماده کنید پیتزای شما خوشمزهتر میشود. نان نازک برشته شده و حالت خمیری نخواهد داشت. ترکیب نان برشته با مواد روی پیتزا یکی از نکات کلیدی در تهیه پیتزای ایتالیایی است.
۴- حالا سینی مورد نظر را بین پنج تا ده دقیقه با توجه به ضخامت خمیر در فر قرار دهید. دمای فر بهتر است بین ۱۷۵ تا ۱۸۵ درجه باشد. نحوه پخت را روی حالت حرارت از بالا و پایین قرار دهید تا نان نیمهپخته شود.
مرحله دوم | تهیه سس خانگی پیتزا مخلوط
مواد این سس را با توجه به سلیقه خود میتوانید تغییر دهید و با میکس خوراکیهای مختلف طعمهای جدید و منحصر به فرد خود را درست کنید.
یک قاشق رب گوجه فرنگی، نمک، آویشن، یک قاشق چایخوری روغن زیتون، یک حبه سیر لهشده را با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم کمی تفت بدهید. سپس روی سطح نان بمالید.
مرحله سوم | طرز تهیه پیتزا مخلوط خانگی
۱- در این مرحله روی سس لایه نازکی از پنیر بریزید و از هر موادی که برای پر کردن سطح نان دوست دارید به ترتیب بچینید. ما اول قارچها، بعد نخودفرنگی و بعد بیکن گوشت یا سوسیس پنیری را به شکل دلخواه روی سطح پیتزا چیدیم.
بیشتر بخوانید: پنیر پیتزا چیست؟
۲- در آخرین مرحله لایه نازکی از پنیر را روی سطح پیتزا بریزید. این کار هم باعث میشود تا مواد بهخوبی بههم بچسبند و جدا نشوند و هم شکل ظاهری زیباتری به پیتزای شما میدهد. راستی اگر شما هم دوست دارید پیتزای رنگیرنگی داشته باشید میتوانید کنجد یا سیاهدانه هم روی پنیرها بپاشید.
نکته: قبل از گذاشتن پیتزا در فر، روی آن را با نمکپاش نمک بزنید. ریختن مقداری آویشن و رزماری عطر بسیار مطلوبی را به پیتزای شما میدهد.
با توجه به این که عموماً موادی که روی پیتزا استفاده میشوند، پخته هستند یا بافت نازکی دارند زمان زیادی برای پخت نیاز ندارید. پنیر پیتزا در دمای ۱۷۵ درجه در طبقه وسط با نحوه پخت بالا و پایین بین ۱۵ تا ۲۵ دقیقه زمان نیاز دارد تا آب شده و پخته شود.
طرز تهیه پیتزا خانگی بدون فر
اگر فر در دسترس ندارید نگران نباشید. باز هم میتوانید پیتزا بپزید. مراحل پخت پیتزا بدون فر مشابه دستور گفتهشده در بالاست. فقط بهتر است از نان پیتزای آماده استفاده کنید.
کف یک ماهیتابه مناسب (که درب دارد) را با کمی روغن چرب کنید و نان پیتزای آماده را درون آن قرار دهید و به ترتیب سس و مواد مورد نظر را که آماده کردهاید روی آن بریزید. در پایان درب ماهیتابه را قرار داده و آن را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید.
بهتر است از شعلهپخشکن هم استفاده کنید. زمانی که پنیر روی پیتزا ذوب شد پیتزا آماده است.