انواع پنیر ورقه

پنیر ورقه‌ ای و انواع پنیر ورقه ای در دنیا و ایران

با نگاه به نقاشی انسان‌های اولیه در دیواره غارها یا زندگی مدرن انسان‌های امروزی متوجه می‌شویم هر چقدر که پیشرفت کرده باشیم، غذای ما در طول زمان همواره وابسته به شیر و گوشت دام‌ها بوده است. یکی از فرآورده‌های جذاب شیر که داستان‌های زیادی را برای تعریف کردن دارد، پنیر است. در طول تاریخ هزاران نوع پنیر در قصه زندگی ملت‌ها تعریف شده که با سفر به فرهنگ‌های گوناگون و شرایط زمانه هویت مخصوص به خود را پیدا کرده‌اند اما در این میان شاید یکی از جدیدترین شکل تولید پنیر، پنیرهای ورقه‌ای هستند که در ادامه داستان تولد پنیر ورقه‌ ای و دلیل محبوبتش را به همراه آشنایی با انواع پنیر ورقه‌ ای بررسی می‌کنیم.

داستان تولید پنیر ورقه‌ ای

وقتی از پنیر ورقه‌ ای (Sliced Cheese) صحبت می‌کنیم، می‌توانیم به خانواده بزرگی از پنیرها اشاره کنیم که شامل پنیر پروسس، پنیر طبیعی و پنیر نرم هستند. در حالی که پنیرهای طبیعی ورقه‌شده در کشورهای اروپایی پرطرفدارتر هستند، پنیرهای پروسس ورقه‌ ای در آمریکایی شمالی فروش بیشتری دارند. در ایران منظورمان از پنیر ورقه‌ ای، همان پنیر پروسسی است که به صورت لایه‌هایی نازک برش خورده است و در آشپزی کاربرد دارد. اما به راستی پنیرهای ورقه‌ ای چگونه متولد شدند؟ شروع جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۳۹ میلادی، زمینه‌‌ برای شکل‌گیری نیاز مردم به غذاهای آماده‌ و با زمان ماندگاری بالا را فراهم کرد. به این ترتیب غذاهای فرآوری‌شده و کارخانه‌ای کم‌کم وارد فرهنگ غذایی مردم شدند. همچنین پیشرفت کارخانه‌ها در قرن بیستم و مشغله‌های زندگی مدرن، غذاهای آماده به مصرف را روز به روز محبوب‌تر کرد.

کارخانه کرفت فودز

هر چند که پنیر پروسس (Processed Cheese) برای اولین بار در سال ۱۹۱۱ میلادی توسط والتر گربر (Walter Gerber) سوئیسی معرفی شد اما اختراع این پنیر فرآوری‌شده در سال ۱۹۱۶ میلادی به نام جیمز ال کرفت (James L. Kraft)، کارآفرین و موسس آمریکایی-کانادایی از کارخانه کرفت فودز (Kraft Foods) ثبت شد. در دهه ۱۹۵۰ میلادی کارخانه کرفت فودز برای اولین بار پنیرهای پروسس ورقه‌ ای را  تولید کرد. اما ورقه‌های پنیر به یکدیگر می‌چسبیدند و زمان ماندگاری بسیاری پایینی داشتند که موجب می‌شد پنیر به سرعت کپک بزند. در دهه ۱۹۷۰ میلادی، کرافت و شرایبر (دیگر شرکت بزرگ پنیر در آن زمان) فرآیندی به نام «برش گرم» را به کار بردند که این روش مشکل زمان ماندگاری پنیرهای اولیه را نداشت.

چرا پنیر پروسس ورقه‌ ای محبوب است؟

همان‌طور که به تاثیر جبهه مدرنیسم بر شیوه زندگی و افزایش نیاز مردم به غذاهای پروسس‌شده اشاره کردیم، وقت آن است که با نگاه ریزبین‌تری بررسی کنیم که دلیل کسب جایگاه برجسته پنیرهای ورقه‌ ای در صنعت غذایی چیست؟

واقعیت این است که امروزه سلامت غذا بیش از هر زمان دیگر اهمیت پیدا کرده است بنابراین پاستوریزه کردن مواد غذایی بخصوص برای مواد لبنی بسیار حائز اهمیت است. در خصوص پنیرهای ورقه‌ ای هم از بین بردن باکتری‌ها در فرایند پاستوریزه کردن پنیرهای ورقه‌ ای و همچنین بسته‌بندی محصول طبق اصول بهداشتی، زمان ماندگاری این نوع پنیر را افزایش داده و این کار باعث شده ما بتوانیم هر زمانی که خواستیم به راحتی پنیر ورقه‌ ای را از یخچال خارج کنیم و هر نوع غذایی که دوست داشتیم را به سرعت و آسان با آن تهیه کنیم.

همچنین پنیرهای ورقه‌ ای در برش‌هایی نازک به راحتی برای تهیه انواع غذا مانند فست‌فودها در خانه‌ها و رستوران‌ها استفاده می‌شوند. ورقه‌های پنیر اندازه و بافت یکسانی دارند و استفاده از آنها آسان است.

مهم‌تر از همه پنیرهای پروسس بر خلاف پنیرهای طبیعی بافتی نرم، کرمی و قابلیت ذوب فوق‌العاده‌ای دارند که آنها را به یک انتخاب عالی و ضروری برای آشپزی تبدیل می‌کند. بنابراین از پنیر ورقه ای می‌توان برای پخت انواع غذا مانند پیتزا، همبرگر، سیب‌‌زمینی، نودل و… استفاده کرد.

انواع پنیر ورقه ای کاله

تجربه آشپزی لذت‌بخش با انواع پنیرهای  پروسس ورقه‌ ای

کالا گستر مهرداد با هدف ایجاد لحظه‌ای ناب و فراموش‌نشدنی از تجربه طبخ و طعم لذیذ انواع غذاها، انواع پنیرهای پروسس ورقه‌ ای را در طعم‌های گوناگون در سبد محصولات پخش خود قرار داده است که با حرارت دیدن طعم و مهم‌تر از همه بافتشان تغییر نمی‌کند. از انواع پنیرهای پروسس ورقه‌ ای موجود می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  1. پنیر پروسس گودا ورقه‌ ای
  2. پنیر پروسس پارمسان ورقه‌ ای
  3. پنیر پروسس چدار ورقه‌ ای

پنیرهای گودا و چدار به اسم پنیر ورقه ای زرد هم شناخته می‌شوند. هر کدام از پنیرهای پروسس ورقه ای ۱۸۰ گرم وزن دارد که درون هر بسته ۱۰ ورقه پنیر به صورت مجزا بسته‌بندی شده‌اند.

پنیر پروسس گودا

پنیر پروسس گودا از فرآوری پنیر طبیعی گودا با هدف بهبود خواصی مانند ماندگاری، قوام و ذوب‌‌شوندگی تولید می‌شود. این نوع پنیر بافتی نرم و طعمی ملایم دارد و به علت قابلیت ذوب فوق‌العاده خود، برای آشپزی ایده‌آل است. پنیر گودای ورقه‌ای از ترکیب پنیر تازه و پنیر طبیعی گودا تحت حرارت تولید می‌شود.

کاربرد پنیر ورقه ای گودا

از پنیر پروسس گودا می‌توانیم برای تهیه سس‌ها، انواع پیتزا، در ترکیب برخی از سوپ‌ها (برای مثال سوپ بروکلی با چدار و گودا) یا به عنوان طعم‌دهنده برای پوره سیب‌زمینی، انواع ساندویچ، برگر و… استفاده کنیم. جالب است بدانید که پنیر پروسس گودا علاوه بر اینکه برای پخت انواع غذاهای گرم کاربرد دارد، به صورت سرد هم روی انواع ساندویچ‌ها قابل استفاده است.

پنیر پروسس پارمسان ورقه‌ ای

توانایی پنیرها برای خوب ذوب شدن به فاکتورهای مختلفی بستگی داره که مهم‌ترینش رطوبت موجود در بافت پنیر است. پنیر پارمسان یا پارمزان که به نام پارمیجانو-رجانو نیز شناخته می‌شود، پنیری با بافت سخت و شکننده است که در اثر حرارت بافت نرم و خامه‌ای را برای آشپزی پیدا نمی‌کند. با تولید پنیر پروسس پارمسان می‌توانیم قابلیت ذوب این پنیر لذیذ را بهبود ببخشیم. پنیر پروسس پارمسان ورقه‌ ای از ترکیب پنیر تازه و ۳۰ درصد پنیر تازه تهیه می‌شود و به علت فرایند پروسس به خوبی ذوب می‌شود. پنیر پارمسان برای آشپزی، پنیری بسیار محبوب است و برای نمونه شما با استفاده از پنیر پارمسان برشی می‌توانید غذاهایی مانند گراتن بادمجان و پنیر پارمسان بپزیم.

پنیر پروسس چدار

پنیر چدار، پنیری با مزه نسبتا تند و بافتی سفت است که اصالت آن به روستای چدار انگلستان می‌رسد. طعم محبوب این پنیر آن را تبدیل به گزینه‌ای محبوب برای طبخ انواع غذاها مانند فست‌فود‌ها کرده است. برای مثال می‌توان با ترکیب پنیر چدار با چند پنیر دیگر روی پیتزا، غذایی لذیذ تهیه کرد اما باید به خاطر داشته باشید که نباید از پنیر چدار طبیعی به علت اینکه که به خوبی ذوب نمی‌شود، به تنهایی استفاده کنیم. البته می‌توانیم با ترکیب پنیر طبیعی چدار با پنیر تازه در فرایند پروسس، پنیری با بافت نرم و قابلیت ذوب‌شوندگی عالی تولید کرد. برای مثال از کاربردهای پنیر ورقه ای چدار می‌توانیم به استفاده در انواع غذاهای لذیذ مانند برگر دوبل با پنیر چدار اشاره کنیم.

پنیر ورقه‌ ای

نحوه نگهداری پنیر ورقه ای

برای حفظ کیفیت و طعم پنیر ورقه‌ای، نگهداری صحیح آن بسیار مهم است. در ادامه، به دو روش نگهداری پنیر ورقه‌ای اشاره خواهیم کرد.

نگهداری در یخچال

پنیر ورقه‌ای را در ظرفی در بسته در یخچال نگهداری کنید. این روش به حفظ طراوت و طعم پنیر کمک می‌کند. پنیر ورقه‌ای را می‌توان تا یک هفته در یخچال نگهداری کرد.

نگهداری در فریزر

اگر قصد دارید پنیر ورقه‌ای را برای مدت طولانی‌تری نگهداری کنید، می‌توانید آن را در فریزر قرار دهید. برای این کار، پنیر را در کیسه‌های فریزر قرار دهید و هوای اضافی را خارج کنید. دقت کنید که با نگهداری پنیر ورقه ای در فریزر کیفیت آن کاهش نمی‌یابد اگر پنیر به درستی در فریزر نگهداری شود، کیفیت و طعم آن حفظ خواهد.

۵
از ۵
۳ مشارکت کننده

دسته‌بندی‌ها

سبد خرید

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش